Liefde, Relaties & Communicatie
Liefde en relaties vallen of staan met communicatie. Maar hoe communiceer je met iemand van wie je houd? En hoe communiceer jij met jezelf? En, hou je ook van jezelf?
Dit lijken makkelijke vragen. Maar in de praktijk blijkt dit een stuk lastiger te zijn als dat het in eerste instantie klinkt.
Liefde voor jezelf
Liefde begint niet met de liefde voor een ander. Het begint met de liefde voor jezelf. Hoe kijk jij tegen jezelf aan? Voel jij liefde voor jezelf? Hoe praat jij tegen jezelf? En, welke vragen stel jij jezelf?
Hoe jij met jezelf communiceert heeft 100% invloed op de kwaliteit van jouw leven. Het is daarom belangrijk om lief te zijn voor jezelf. Jezelf te waarderen. En inzicht te krijgen in wie je in de kern bent en wat belangrijk is voor jou.
Voor veel mensen is dit niet vanzelfsprekend. Gebeurtenissen uit het verleden kunnen ervoor zorgen dat je niet meer de liefdevolle relatie met jezelf hebt waarmee je hier op de wereld bent gekomen.
Samen kunnen we onderzoeken waardoor jouw zelfbeeld is beïnvloed en hoe je de liefde voor jezelf kunt hervinden en weer een positief zelfbeeld kunt krijgen.
Relaties en communicatie
Vanaf het moment dat je geboren bent zijn relaties en communicatie al belangrijk voor je. Als pasgeboren baby is de relatie met je ouders zelfs van levensbelang. Je weet dan ook heel goed te communiceren dat je jezelf niet fijn voelt of wanneer je iets nodig hebt.
Naarmate men ouder wordt ervaren steeds meer mensen het als lastig om te communiceren over gevoelens en wat ze nodig hebben. Of ze komen zelfs niet eens bij hun gevoel en weten ook niet wat ze nodig hebben. Ze zijn een wandelend hoofd geworden.
Dit kan komen doordat er in ons leven gebeurtenissen hebben plaatsgevonden die pijnlijk waren. Op die momenten is het helemaal niet fijn om te voelen. Wanneer dit hele pijnlijke gebeurtenissen waren of deze vaak voorkomen kunnen we besluiten ons af te sluiten voor gevoel. Want wanneer je niet hoeft te voelen, voel je ook geen pijn toch? Maar wanneer je niet of weinig voelt, voel je ook niet goed wat je nodig hebt en wat er in je lijf gebeurt. En hoe ervaar je liefde wanneer je niet voelt?
In ons leven gaan we veel verschillende soorten relaties aan. De relatie met je ouders. Met je liefdespartner. Met vrienden. Met je werkgever en collega's. Voor alle relaties die je aangaat, is de manier waarop je met elkaar communiceert van belang voor de kwaliteit van de relatie. Het kan echter zijn dat de manier waarop jij graag communiceert niet aansluit op de ander. Hierdoor gaat er veel mis in communicatie.
Merk jij dat het in de communicatie niet altijd soepel gaat? Laten we dan samen onderzoeken waardoor dit komt en hoe jij dit kunt verbeteren.
Verder na een relatiebreuk
Een relatiebreuk kan een hele pijnlijke ervaring zijn. Of jullie nu heel kort of heel lang samen waren maakt daarvoor eigenlijk niet uit.
Er wordt vaak gezegd dat tijd alle wonden heelt. Deels klopt dit. Echter wanneer je na een relatiebreuk actief aan de slag gaat met jezelf zal je sneller uit het dal klimmen en er sterker uitkomen. Door te onderzoeken wat er mis is gegaan en welke patronen er waren ontstaan in je relatie, voorkom je dat een nieuwe relatie op de zelfde punten stuk loopt.
Is je relatie net verbroken? Laten we dan samen onderzoeken waardoor het mis is gegaan, wat je er van mag leren en hoe jij jouw leven weer op de rit krijgt.
Wil je hulp bij liefde, relaties en communicatie?
Ben je nieuwsgierig hoe ik jou kan helpen?
Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend gesprek waarin we samen jouw hulpvraag kunnen onderzoeken.
Daarna kan ik beoordelen of ik jou kan helpen bij jouw hulpvraag.
En samen kunnen we ervaren of er een klik is. Dat is namelijk ook heel belangrijk!